Comuna Petriș

Anunț referitor la acordarea de despăgubiri pentru pagubele produse de animalele sălbatice în culturile agricole

Pentru obținerea despăgubirilor pentru pagubele produse  de animalele sălbatice în culturile agicole, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 3/2023 privind modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru pagubele și/sau daunele produse de speciile de faună de interes cinegetic cuprinse în anexele nr. 1 și 2 la Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic 407/2006 și unele măsuri de punere în aplicare a acesteia, trebuie:

1.     să declarați cultura în registrul agricol;

2.     să sesizați în scris la sediul Primăriei Comunei Petriș, prezența în apropierea sau în interiorul culturilor agricole a unor animale sălbatice  care pot produce pagube; - art.3, alin. (5);

3.     să depuneți în maximum 48 de ore de la data constatării producerii pagubei o cerere scrisă prin care să solicitați constatarea și evaluarea pagubei. - art. 4, alin. (1) și (2).

***

- Cererea de sesizare are rolul de a informa gestionarul fondului de vânătoare de prezența animalelor sălbatice în apropierea culturilor pentru ca acesta să ia măsuri de prevenire a  pagubei.

- Cererea de acordare a despăgubirilor se face în termen de maximum  48 de ore de la data constatării producerii pagubei cu privire la constatarea și evaluarea pagubei realizată de către comisia de constatare, constituită în acest scop.

Depunerea cererii de acordare a despăgubirilor este condiționată de depunerea cererii de sesizare.

Atât cererile de sesizare cât și cererile de acordare a despăgubirilor pot fi transmise și în format electronic, pe adresa de e-mail contact@comunapetris.ro